Това обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров. Всички тези операции,

...
Това обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров. Всички тези операции,
Коментари Харесай

Главсекът на МВР: Има 19 досъдебни и бързи производства за купуване на гласове

Това изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 

" Всички тези интервенции, които ще продължат да се правят на територията на страната, имат за цел недопускане на пазаруването на гласове, реализиране на корпоративен избор - в тази посока ще се насочат напъните на Министерство на вътрешните работи до последния миг, в това число и в изборния ден. ", увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

С цел недопускане деформиране на вота през днешния ден се организират интервенции в регионите на Стара Загора и Добрич, взаимно с Национална агенция за приходите, БАБХ и други контролни органи. Правят се повсеместни инспекции на заложни къщи, магазини, заведения, места на сборища на престъпен контингент.

 

В рамките на акцията в Стара Загора все още са формирани 8 досъдебни производства и са арестувани 12 лица - за опиати, ръководство след приложимост на опиати, обири, както и 3-ма оповестени за търсене.

В Добрич са формирани 9 досъдебни производства, 13 са задържани за разнообразни закононарушения.

 

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, разяснява, че акциите, които засягат целия набор от закононарушения, имат предпазен резултат и против търговията с гласове.

 

" Поехме ангажимент - главните ни дейности са ориентирани към предварителна защита, а вторите ни дейности са ориентирани към търсене и определяне на лица, забъркани в изборни закононарушения. Това е част от предварителната защита. Смятаме, че битката с престъпността по места е предварителна защита и във връзка с нарушаванията на изборния развой. Защото главната група хора, които се занимават с тази противозаконна активност по време на изборите, са хора, които по принцип се занимават с незаконна активност. Когато полицията работи с тях в задатък, огромна част от тях се отхвърлят да се занимават с тези практики по изборите. ", разяснява Демерджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР